Vilka skor till sjuksköterskor?

Vad ska du välja?

Det ställs många krav och önskemål till sjuksköterskor – och även deras skor. Arbetsskor till sjuksköterskor ska vara anpassade till de långa arbetsdagarna. Med många steg under loppet av arbetsdagen krävs det att arbetsskorna har halkdämpning, komfort – och gärna snygg design.

Sjuksköterskor har långa arbetsdagar. De tar hand om patienter, skriver journaler och registrerar sin tid. Men faktiskt lägger de ända upp till 29% av sina 8 timmars arbetsdag på annat, som t.ex. möten, pauser och – kanske överraskande för några – på transport.

På de flesta sjukhus finns det numera sparkcyklar, små cyklar och andra hjälpmedel som ska hjälpa sjuksköterskorna att komma från A till B. Men ändå hinner sjuksköterskorna gå många steg under arbetsdagens lopp. Därför är det viktigt att arbetsskorna lever upp till de praktiska krav som erfordras av en bra arbetssko.

Krav till dina arbetsskor

Bra arbetsskor kräver att de är halkfria och mycket bekväma. Och sen gör det ju inget om de är snygga. Det är ett krav som SSKbutiken ofta hör från sina kunder.

Halksäkerhet är a och o när man går på olika underlag under dagens lopp. Vått som torrt. Glatt som matt. Skorna ska passa till de flesta underlag. När underlaget är vått är halksäkerhet ett måste för att undgå arbetsskador.

Stor komfort är nödvändigt i en jäktig vardag. Inga sjuksköterskor har lust att krångla med ömma fötter eller blåsor när dagens sysslor samlar sig på hög. Skorna ska stödja på rätt ställen – och de ska passa din typ av fot så att du väljer rätt sandal till din fot.

Rikke rekommenderar

Här är några arbetssandaler som Rikke rekommenderar till långa arbetsdagar.

Merrell Siena-sandalen

Merrell Siena sandalen är Merrells absoluta sandalklassiker. Den har reglerbar rem över framfoten och baktill. Sandalen har tårem. En tunn och flexibel sula ger sandalen stor komfort. Sandalen har en halkdämpande sula.

Är du osäker på vilken arbetssko du ska välja är du också välkommen att kontakta SSKbutiken.