Löparskor

De många namnen en vanlig term för mer eller mindre samma sko. Det finns jälvklart skillnader på de olika löparskorna, beroende på vad du behöver den till. Löparskon eller sneakers, som många nu i första hand använder för beteckning, är för många en oumbärlig del av ett outfit till vardag eller fest.

Vissa löparskor är bäst som mys-/promenadskor, andra används främst för jobb, och åter andra använd för att träna i. Många löparskor och sneakers används i modescenen inte bara i skolan eller fritiden, utan också för festliga tillfällen.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer löparskor?

Först och främst ska du ta reda på hur mycket och vad du behöver använda dina löparskor eller sneakers till. Är det bara en och annan gång eller är det varje dag i många timmar?

Därnäst bör du köpa skor efter hur dina fötter mår. Om du lider av hälsporre, ont i framfoten eller andra skavanker är det viktigt att du hittar skor som lindrar detta.

Var medveten om vilken stötdämpning som finns i den sko du väljer, och även stödet runt din häl är viktigt. Om skon har dålig stötdämpning eller stöd, kan fötterna tröttna snabbt eller bli ömma, och du riskerar skada dina fötter.

Hos SSK-Butiken hittar du märken inom fitnessskor, såsom Endurance, Skechers, Woden, Merrell, Hummel och många fler.

×